07/11/2018

Noter Koncert 6

Ulrika Lauridsen, cello

Ulrika Lauridsen, cello

DAHLIA STRYGETRIO med Henrik Goldschmidt, obo og Ulrika Lauridsen, cello

(Se koncertprogram her)

Henrik Goldschmidt var solooboist i Det Kgl. Kapel 1986-2022. I dag står han som en af vore allermest alsidige og vidtfavnende musikere, der med samme sprudlende musikalitet og instrumentale overskud behersker de klassiske kammermusikværker, klezmermusikken, Carl Nielsens sange og egne kompositioner.
Henrik står bag to banebrydende initiativer, der med musikken som redskab rækker hen over kulturelle og religiøse grænser: Middle East Peace Ensemble og Goldschmidts Musikakademi, en privat musikskole, der tilbyder gratis undervisning til marginaliserede børn og unge på Nørrebro i København. Henrik Goldschmidt modtog i 2022 en af de vigtigste og største musikpriser i Danmark, den prestigefyldte Hæderspris på kr. 750.000 fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat.

Dahlia String Trio, der blev dannet i 2016, har fast base i Østerbro Koncertforening, hvor den hver sæson spiller en serie af koncerter. Trioen har desuden givet koncerter i danske musikforeninger og på festivaler.
Amerikanske Emma Steele er koncertmester i Det Kongelige Kapel. Som solist og kammermusiker har hun optrådt over store dele af verden og har vundet priser ved f.eks. Sibelius Konkurrencen.
Svenske Sune Ranmo var i mange år solobratschist i Det Kongelige Kapel og blev siden ansat som solospiller i Malmö Symfoniorkester.
Ulrika Bay Lauridsen erstatter Dorothea Wolff i Dahlia Strygetrio. Ulrika Bay Lauridsen er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium og Musikhögskolan Malmö, og har siden 2008 været ansat som cellist i Malmö Symfoniorkester.