07/11/2018

Noter Koncert 3

Ulla Miilmann og Galya Kolarova

Ulla Miilmann og Galya Kolarova


(se koncertprogram her)

Udover sit virke som solofløjtenist i DR Symfoniorkestret har Ulla Miilmann en udstrakt karriere som kammermusiker og solist. Derudover er hun lektor i fløjte på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Som den første danske solist nogensinde modtog hun i 2007 en amerikansk Grammynominering i kategorien ”Bedste instrumentale solistiske præstation med orkester” for indspilningen af Ole Schmidts fløjtekoncert. Ulla Miilmann har blandt andet modtaget Musikanmelderringens Kunstnerpris, Jakob Gades Æreslegat, og som den første i rækken modtog hun Peter Warmings Mindepris, som gives til en musiker fra DR Symfoniorkestret, der gennem sit kunstneriske virke i særlig grad har bidraget til orkestrets udvikling frem til dets nuværende høje internationale niveau. Senest i 2017 modtog Ulla Miilmann en af landets største kunstnerpriser, nemlig Carl Nielsens store Hæderslegat: ”Med instrumentalt overskud og kunstnerisk format har Ulla Miilmann været med til at forgylde mange torsdagskoncerter, turnéer og CD-indspilninger”.


Den bulgarskfødte pianist Galya Kolarova har studeret klaver i Bulgarien, Danmark, Italien og Østrig. Hun har en omfattende international karriere og har spillet koncerter både som solist og kammermusiker i mange af de største koncertsale i Europa, Asien og Mellemøsten. Galya har været pianist/akkompagnatør ved flere internationale konkurrencer som ARD International Competition 2017 i Tyskland samt Carl Nielsen Violin Competition 2019 og 2022 i Danmark. Fra 2017 til 2022 har Galya været pianist og klaverlærer ved Malko Dirigentskolen i DR, og siden 2020 er hun pianist/akkompagnatør ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Galya har indspillet en række CD’er.