07/11/2018

Noter Koncert 5

(Se koncertprogram her

Arte dei Suonatori og Bolette Roed

Arte dei Suonatori

Foto: Grzesiek Mart

Bolette Roed

Foto: Caroline Bittencourt

Arte dei Suonatori
For 30 år siden begyndte violinisterne Ewa og Arek Goliński at opføre tidligere tiders musik med udgangspunkt i den historiske opførelsespraksis. De grundlagde Arte dei Suonatori, der senere skulle blive et af Polens førende ensembler på den internationale musikscene. Efter mange års samarbejde er musikerne gennem fordybelse i den tidlige musik og brug af historiske instrumenter nået frem til en stil, der er både historisk, moderne og dybt personlig.

Ensemblets repertoire på flere end 700 værker repræsenterer en bred vifte af musik fra det 17. og 18. århundrede såvel som nutidig musik. Arte dei Suonatori har udgivet 18 albums, der har opnået talrige kendte priser som f.eks. Gramophone Award, Choc du Monde de la Musique og mange andre. Arte dei Suonatori turnerer regelmæssigt i Europa, Nordamerika og Asien. Orkestrets koncerter har været udsendt af en lang række radio- og TVstationer, deriblandt BBC og DR. Orkestret har i en årrække haft et tæt samarbejde med blokfløjtenisten Bolette Roed og har indspillet flere CD’er med hende. I sæson 2023-2024 fejrer Arte dei Suonatori sit 30-års jubilæum.

Bolette Roed er ikke blot en stor virtuos på sine blokfløjter, hun er også en helt usædvanligt alsidig og nysgerrig musiker, der repertoiremæssigt spænder meget bredt. Bolette optræder i meget forskellige sammenhænge og i ensembler af vidt forskellig størrelse og udtryk. Hun havde sin anmelderroste debut fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004, og siden da har hendes karriere som solist og kammermusiker ført hende til koncertsale og festivaler overalt i Europa og USA. Bolette blev allerede året efter sin debut udnævnt til Årets DR-kunstner, og i både 2009 og 2011 blev hun nomineret til Nordisk Råds Musikpris. Hun har desuden modtaget Jacob Gade Legatets store pris (2003) og Musikanmelderringens Kunstnerpris (2014).