07/11/2018

Noter Koncert 5

CONCERTO COPENHAGEN

(Se koncertprogram her)

Seks nye Brandenburgkoncerter
Concerto Copenhagen hylder de seks ikoniske Brandenburgkoncerter af Johann Sebastian Bach med seks helt nye Brandenburgkoncerter! Concerto Copenhagen har instrumenteret Bachs seks triosonater for orgel om til et farverigt ensemble af strygere, træ- og messingblæsere, som vi også kender fra de originale Brandenburgkoncerter. I de seks orgelsonater møder vi den mest innovative og charmerende musik af Bach. Når musikken nu får nye farver og et større ensemble, håber Concerto Copenhagen at give publikum et nyt syn på denne mageløse musik.

Concerto Copenhagen – ensemblet for tidløs musik Concerto Copenhagen (CoCo), det verdensberømte danske kammerorkester, har siden de første koncerter i 1991 udviklet sig til at være Skandinaviens førende orkester inden for den tidlige musik – barokken, klassikken og den tidlige romantik. Med kunstnerisk leder, dirigent og cembalist Lars Ulrik Mortensen i spidsen er CoCo blevet identisk med en særlig metodisk tilgang til arbejdet med det historiske materiale. CoCo forener kunstnerisk autenticitet og innovation – gennem originale og kompromisløse fortolkninger får musikken nyt liv og fornyet relevans for et moderne publikum. Med et unikt repertoire, der kombinerer velkendt europæisk musik
med mindre kendte værker samt ny musik, markerede CoCo sit 30-årsjubilæum i 2021. CoCo havde den store ære at blive udnævnt som årets P2 Kunstner i 2022.
Læs mere om orkestret på: https://coco.dk/da. Concerto Copenhagen støttes økonomisk af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, William Demant Fonden, Beckett Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.