06/11/2018

Om Bornholms Musikforening

Bornholms Musikforening har en lang tradition og er en af de ældste Musikforeninger i Danmark. 2023 er Musikforeningens 122. sæson.

Musikforeningen arrangerer klassiske kammermusik- og af og til orkester-koncerter af høj kvalitet med professionelle musikere mest fra Danmark men også fra udlandet. Koncerterne afholdes fortrinsvis i de bornholmske kirker, gerne i  Aa Kirke, hvor Musikforeningen råder over et fint koncertflygel sammen med Bornholms Musikfestival og kirken, men også andre steder på øen, f.eks. Svanekegården eller Kulturskolen. Koncerterne finder sted i ydersæsonen, dvs. fra januar til juni og fra september til december. Dermed supplerer Musikforeningen den række af klassiske koncerter, som finder sted i Bornholms Musikfestivals regi i juli og august. Musikforeningen har et frugtbart samarbejde med Bornholms Musikfestival (Bornholms Musikfestival) med kulturinstitutionen Svanekegården (Svanekegården)og med Skt. Nicolai Kirkens (Skt. Nicolai Kirkes) cyklus af sommerkoncerter. Dette samarbejde manifesterer sig f.eks. i en fælles facebookside “Klassisk på Bornholm (Klassisk på Bornholm), hvor koncerter fra disse og andre aktører på musikscenen annonceres og omtales. Koncerterne offentliggøres derudover på Bornholm.info (bornholm.info, Destination Bornholms hjemmeside), på Kultunaut (Kultunaut), i annoncer i dagspressen og så vidt muligt i medierne.

Du kan melde dig ind i Bornholms Musikforening online (medlem af Bornholms Musikforening). Medlemskabet giver en række fordele, herunder en væsentlig rabat på koncertbilletter.

Læs mere om Bornholms Musikforenings bestyrelse (bestyrelse), om foreningens vedtægter (vedtægter) om foreningens historie (historie) og om generalforsamlingen (generalforsamlingen).