07/11/2018

Noter Koncert 1

Holmens Vokalensemble

Jakob Lorentzen

Holmens Vokalensemble (se koncertprogram her)

Holmens Vokalensemble regnes for et af Danmarks bedste kor. Det er gudstjeneste- og koncertkor i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke. Her medvirker koret ofte ved større nationale begivenheder for regering, folketing og kongehus, f.eks. ved bisættelsen af HKH Prins Henrik. Holmens Vokalensemble turnerer hvert år rundt i Danmark og har også optrådt i Spanien, Norge, Tjekkiet og Tyskland. Ensemblet har indspillet adskillige CD’er med kirkemusik og danske årstidssange og salmer.

De medvirkende korsangere ved koncerten er Kirse Kampp, Christine Bach Tofft, Anna Gerda Sylvest, Klara Thordsen, Monica Stevns, Jakob Skjoldborg, Joar Sörensson, Magnus Mariegaard, Mikkel Tuxen og Morten Ernst Lassen.

Jakob Lorentzen er opvokset på Bornholm, hvor han modtog musikalsk undervisning hos Carl Riess, Hattie Andersen og Kirsten Solberg. I en alder af 14 år bestod han den præliminære orgeluddannelse og blev Danmarks yngste organist. Siden 1997 har han beklædt embedet som organist og kantor i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke, et af landets fineste kirkemusikalske embeder. Ved Holmens Kirke har han stiftet Holmens Vokalensemble. I 2001 fik han tildelt Dronning Ingrids Mindemedalje, og i 2018 blev han Ridder af Dannebrog.

Laurits Dragsted er uddannet som repetitør fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med blandt andre Amalie Malling som lærer. I dag er han freelance pianist og virker ofte som sangcoach på Det Kongelige Teater.