07/11/2018

Noter Koncert 2

NORDIC STRING QUARTET

(se koncertprogram her)

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af fire unge strygere: Heiðrun Petersen (FO), Mads Haugsted Hansen (DK), Daniel Eklund (SE) og Lea Emilie Brøndal (DK). I 2019 debuterede kvartetten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse, hvor de har studeret hos professor Tim Frederiksen.
Kvartetten har i 2019 indspillet både Pelle Gudmundsen-Holmgreens samlede strygekvartetter og danske Nancy Dalbergs samlede strygekvartetter i samarbejde med pladeselskabet Dacapo. Begge indspilninger vandt P2 priser som f.eks. Årets Klassiske Album. Nordic String Quartet har en særlig forkærlighed for Nordens komponister. Ikke blot de ældre komponister, som Nielsen, Grieg og Sibelius, men også mere moderne komponister, som Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Hans Abrahamsen og Per Nørgård spilles med begejstring. Det betyder ikke at kvartetten ikke elsker at dyrke Beethoven, Sjostakovitj og Ravels fantastiske musik – som nordisk kvartet føler de sig blot særligt forpligtet til at formidle alle de kvartetskatte, vi har i Norden.
Nordic String Quartet er modtager af Odd Fellow Logernes Musikpris, Léonie Sonnings Talentpris samt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.