7. november 2018

Noter Koncert 7

Musica ficta og Madrigalens renæssance
(se koncertprogram her)

Madrigal-genren florerede 1540-1650 og er en af de mest populære vokalformer overhovedet med sin blanding af lærd musikteknik og sexet leg med ord og symboler i raffineret blanding. Musica Ficta har de sidste 10 år dyrket denne genre meget intensivt, og modtog i 2016 en treårig bevilling fra Beckett-Fonden til at udforske madrigalrepertoiret særligt med henblik på ornamentation og improvisation. Nu efter tre års intensivt arbejde og uddannelse af ensemblets sangere, betragtes Musica Ficta som et af de førende ensembler i verden inden for opførelsen senrenæssancens musik og særligt madrigaler af komponister som Gesualdo og Marenzio.

Madrigalerne synges af ensemblets otte sangere, hvilket giver fuld mulighed for musikalsk fleksibilitet i fremførelsen, præcis som vi kender det fra 1700- og 1800-tallets strygekvartetter. Bo Holten dirigerer og giver en kyndig introduktion til perioden og komponisterne.

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble stiftet af Bo Holten i 1996. Ensemblet har fra starten specialiseret sig i den tidlige europæiske vokalmusik og den danske sangskat, og giver årligt omkring 40 koncerter i ind- og udland.