7. november 2018

Noter Koncert 6

Trio Aurora

Trio Aurora

Trio Aurora

(Se koncertprogram her)

Trio Aurora har i sit mangeårige virke som ensemble slået sig fast både ved sin specielle sammensætning, klarinet, fagot og klaver, og sit mangeårige sammenspil. Trioen blev dannet i 1982 og kan således i 2022 fejre sit 40-års jubilæum. Med mange koncerter gennem årene i hele landet samt CD-indspilninger har Trio Aurora under mottoet ”fordybelse, fornyelse og fornøjelse” skabt et stærkt og unikt fælles musikalsk udtryk: ”….. Det var herligt at få bekræftet, hvor sprællevende musik også kan serveres. Her var sand spillemandsglæde. Trio Auroras musikalske niveau er indiskutabelt. Den er gennem 31 år så sammenspillet, så perfekt og homogen i sin fortolkning som kun få danske trioer” (Jens Henneberg, Nordjyske).

Trio Aurora har udgivet 4 CD’er. I 2008 ”Pathetique” med trioer af Glinka, Kreutzer og Hurlstone. I 2011 ”Fantasie” med trioer af Villa-Lobos, E. Hartmann samt C. H. Lloyd. I 2013 udkom ”Variazioni” med værker udelukkende af Beethoven, denne CD blev indstillet til nominering af Årets Dansk Udgivelse 2015. Og i 2017 udkom den 4. CD ”Grand Trio” med værker af Mendelssohn, Lannoy og Ireland: ”…Trio Aurora har udsendt 4 CD’er, som har skabt positiv opmærksomhed med et meget interessant repertoirevalg…. god musik, som spilles charmerende og vedkommende” (jcKlassisk)

Vibeke Lundgren Nielsen. Debutkoncert 1971. Omfattende koncertvirksomhed samt DR-transmissioner. Har i mange år undervist i klaver ved Det Jyske Musikkonservatorium og Århus Universitet. Aktiv foredragsholder.

Søren Bagger. Talrige kammer- og orkesterkoncerter. Medlem af ”The Elsinore Players” 1979-90 med hvem han turnerede i Europa, Syd-Korea og Sydamerika og indspillede plader.

Svend Rump. Alternerende solofagottist i Aarhus Symfoniorkester 1975-2017. Solist ved flere orkesterkoncerter. En lang rækker radiotransmiterede kammerkoncerter. Underviste en årrække i fagot ved Det Jyske Musikkonservatorium.