07/11/2018

Noter Koncert 5

Mathias Hedegaard og Oslo Strygekvartet

(Se koncertprogram her)

Mathias Hedegaard og Oslo Strygekvartet

Mathias Hedegaard og Oslo Strygekvartet

Mathias Hedegaard og Oslo Strygekvartet synger og spiller Franz Schuberts (1797 – 1828) berømte sangcyklus ”Winterreise”, til tekster af Wilhelm Müller (1794-1827). Kvartettens cellist, Øystein Sonstad, har arrangeret klaversatsen for strygekvartet.

Sangcyklussen beskriver både et menneskes vandring i et koldt og ugæstfrit vinterlandskab og en indre rejse og flugt bort fra en kæreste som har forsmået ham og ind i ensomhed og forladthed, bort fra menneskerne og ind i fortvivlelse og mulig død. Til dette dystre tema har Schubert komponeret musik som er noget af det dybeste han har skrevet. Selv om temaet er mørkt, så virker Schuberts musik forsonende.

Oslo Strygekvartet er et af Nordens centrale kammermusikensembler, med en historie som strækker sig over 30 år. Kvartetten har en omfattende turnévirksomhed i Norden, Europa og USA og har spillet på nogle af kammermusikkens mest prestigefyldte festivaler og scener. Tenoren Mathias Hedegaard er en af Danmarks mest efterspurgte liedsangere samt en af landets mest prominente opera- og koncertsangere. Han er derudover kendt i Sverige, Skotland, Østrig – oftest akkompagneret af Tove Lønskov eller Søren Rastogi, men altså denne gang af Oslo Strygekvartet.