05/07/2023

Noter Julekoncert (ekstrakoncert)

Noter Julekoncert (ekstrakoncert)

Se koncertprogram her

Trine Wilsberg Lund, sopran
Trine Wilsberg Lund er født i Oslo og uddannet på Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerede hos professor Barbro Marklund og professor Håkan Hagegård, og hvor hun i 1998 vandt den norske sanglærerforenings førstepris. I 2003 afsluttede hun solistklassen med udmærkelse, hvorefter hun fortsatte sin uddannelse hos professor Barbara Schlick ved Kölner Musikhochschule.
Trine Wilsberg Lund har optrådt som solist over det meste af Europa i værker fra den tidlige barok over romantikken til moderne musik. I 2006 modtog hun sølvmedalje ved den europæiske Mozart-konkurrence i Würzburg. Efter nogle sæsoner ved statsoperaen i Hamburg har Trine Wilsberg Lund bl.a. optrådt på operaen i Münster og på Theater an der Wien, ligesom hun ofte har været gæstesolist ved festivaler som Oslo International Contemporary Music Festival, Barock Fest Münster og Festa da Musica
Lissabon. Trine Wilsberg Lund har desuden medvirket ved flere pladeindspilninger, bl.a. en række af Schuberts messer, der udkom på Naxos i 2010-2011, med Leipziger Kammerorchester og Morten Schuldt-Jensen som dirigent.

Yosemeh Adjei, alt
Yosemeh Adjei er født i Nürnberg i Bayern, og hans musikalske løbebane begyndte allerede i barneårene, da han med Windsbacher Knabenchor både rejste på turneer i ind- og udland, og medvirkede i talrige tv og pladeproduktioner. Yosemeh Adjei er uddannet som trompetist på konservatoriet i Karlsruhe og var i nogle år ansat som trompetist i WDR-Symfoniorkestret i Köln, inden han indledte sin ”voksne” sangerkarriere efter sangstudier hos Kai Wessel ved konservatoriet i Köln. Yosemeh Adjei har modtaget adskillige priser som kontratenor, bl.a. ved Musica Antiqua-konkurrencen i Brügge. Yosemeh Adjei er en efterspurgt operasolist og har medvirket i bl.a. Scarlattis Penelope, Telemanns Der geduldige Sokrates, Vivaldis Tamerlano, Glucks Orfeus og Euridike samt en række Händel-operaer, f.eks. Rinaldo, Ariodante og Julius Cæsar. Ud over barokoperaerne har Yosemeh Adjei
medvirket i nyere værker, bl.a. Hans Werner Henzes Phaedra, John Cages Europera I og II samt Brittens En skærsommernatsdrøm.

Richard Resch, tenor
Richard Resch begyndte sin musikalske uddannelse i hjembyen Regensburgs berømte Domkantori. Siden har han studeret sang og musikpædagogik ved Leopold-Mozart-Zentrum på universitetet i Augsburg og tidlig musik og ensemblesang ved Schola Cantorum Basiliensis. Endelig har han deltaget i en række masterclasses, bl.a. med Margreet Honig og Rudolf Piernay. Richard Resch har vundet priser ved flere konkurrencer, bl.a. Toti dal Monte-konkurrencen i Treviso og konkurrencerne på Schloss Rheinsberg og Gut Immling. Som operasolist har Richard Resch bl.a. sunget på operaerne i Augsburg, Braunschweig og Bregenz, samt på den bayerske statsopera i München. Richard Resch har været solist ved koncerter med bl.a. Neue Münchener Hofkapelle, Bach-Collegium Stuttgart, Sinfonia Varsovia, SWR Radio-Sinfonieorchester og Bergen Filharmoniske Orkester. Richard Resch er desuden en efterspurgt solist ved oratorier og kantater og har således – udover Juleoratoriet og Messias – medvirket bl.a. i Haydns Skabelsen, Händels Dixit Dominus og Bachs Magnificat.

Hans Christoph Begemann, bas

Hans Christoph Begemann er født i Hamburg og er en af de mest alsidige og kendte lied-sangere i Tyskland. Han har vundet mange priser for indspilninger af Lieder af Franz Schubert, Hans Pfitzner og Wolfgang Rihm. Ud over disse indspilninger har han ligeledes været med til at indspille Mathæuspassionen under ledelse af Guttenberg og talrige operaer. Hans Christoph Begemann er ansat som professor på Hochschule für Musik i Mainz.


Leipziger Kammerorchester
Leipziger Kammerorchester dannedes i 1971 af musikere fra Gewandhausorkestret. I juli 2000 valgte de Morten Schuldt-Jensen som dirigent og kunstnerisk leder, og med sin personlige stil har han siden formet ensemblet til et fleksibelt og tidssvarende ensemble. Koncertrejser til Danmark, Spanien, Korea og Japan, fast tilbagevendende optrædender hos de store internationale musikfestivaler og talrige CD-produktioner dokumenterer dette succesfulde samarbejde. I værker fra snart sagt alle stilepoker bestræber dirigent og orkester sig på gennem et overordentlig omhyggeligt og konsekvent arbejde med artikulation, frasering og klangfarver at redegøre for værkernes stil, struktur og egenart. Flere af orkestrets indspilninger har i fagpressen opnået prædikatet ”reference-indspilning” og har været nomineret til en international Grammy og P2 Prisen.

Sokkelund Sangkor
Siden sin oprettelse i 1984 har Sokkelund Sangkor arbejdet med alle typer kormusik, fra det tidligst nedskrevne til det mest moderne. Koret er en fornem ambassadør for den skandinaviske kortradition med et forfinet klangarbejde, et dynamisk og overbevisende udtryk og et meget musikalsk fraseringsarbejde. Sokkelund Sangkor mestrer den absolut rene intonation i alle stilarter fra renæssance til kompliceret vokaljazz og spænder fra det lyse, lette og gennemsigtige til det dramatisk fuldtonende. Koret hører til blandt Danmarks bedste og har f.eks. vundet Holmboe-prisen, som kan betragtes som det danske mesterskab i korsang. Navnet Sokkelund Sangkor stammer fra Sokkelund Herred, som omfattede en stor del af København frem til 1971. Det er desuden bevidst underspillet i forhold til de latinske navne, som mange kor har valgt.

Morten Schuldt-Jensen
Korets stifter, leder og dirigent, Morten Schuldt-Jensen, er professor i kor- og orkesterledelse ved konservatoriet i Freiburg. Han var fra 1999 til 2006 korchef ved Gewandhaus i Leipzig og har gennem en årrække været gæstedirigent for bl.a. DR Radiokammerkoret, SWR Vokalensemble, RIAS Kammerchor, NDR og MDR Rundfunkchor. Han stiftede og ledede fra 2001 det professionelle Gewandhaus Kammerchor og er nu kunstnerisk leder og dirigent for Immortal-Bach-Ensemble, et af Europas bedste vokalensembler. Som Choir Master har han arbejdet sammen med dirigenter som Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Herbert Blomstedt, Riccardo Chailly, Philippe Herreweghe, René Jacobs, Marcello Viotti, Jiri Behlolavek, Vladimir Ashkenazy, Peter Schreier, Lothar Zagrosek og mange andre i produktioner for bl.a. Berliner Philharmoniker, Gewandhausorchester Leipzig, Freiburger Barockorchester og DR Radiosymfoniorkestret. Morten Schuldt-Jensen optræder som dirigent ved musikfestivalerne i bl.a. Schleswig-Holstein, Rheingau, Mecklenburg-Vorpommern, ved Stimmen-Festival i Lörrach og MDR Musiksommer, i Thomaskirken og Gewandhaus i Leipzig, Philharmonie i Berlin og Köln, Kioi Hall i Tokyo og ved turnéer i bl.a. Spanien, Korea, Tyskland og Frankrig. Han har dirigeret en lang række danske og udenlandske orkestre, heriblandt Gewandhausorchester, Akademie für Alte Musik (Berlin), Neues Bachisches Collegium Musicum (Leipzig), DR RadioUnderholdningsOrkestret samt symfoniorkestrene i Tivoli, Aarhus, Aalborg, Odense, Sønderborg og Helsingborg.