7. november 2018

Noter Koncert 4

Den Danske Strygekvartet

Den Danske Strygekvartet

(Se program her)

Siden debuten i 2002 har Den Danske Strygekvartet etableret sig som et af verdens førende klassiske musikensembler. Den har vundet førstepriser i en lang række nationale og internationale konkurrencer: I 2004 vandt de P2’s kammermusikkonkurrence, i 2005 Trondheim Kammermusikkonkurrence og i 2009 London International String Quartet Competition. Kvartetten har desuden modtaget Carl Nielsen Prisen i 2011 og Wilhelm Hansen Fondens hæderspris i 2015. De har været artist in residence i Lincoln Center i New York City 2013-2016.

Den Danske Strygekvartet har indspillet alle Carl Nielsens strygekvartetter på Dacapo i 2007 og 2008. Efterfølgende udgav kvartetten to CD’er, som fokuserer på nordisk folkemusik (Wood Works i 2013 og Last Leaf i 2016). Begge indspilninger blev sensationer i den internationale musikverden og vandt adskillige priser. Sidenhen har Den Danske Strygekvartet fordybet sig i indspilningsprojektet Prism på det anerkendte label ECM. Prism er fem indspilninger, som præsenterer Beethovens sene strygekvartetter i en helt ny kontekst. I 2020- 2021 introducerer Den Danske Strygekvartet Dobbeltgænger, et 4-årigt internationalt projekt, hvor nye bestillingsværker af nulevende, anerkendte komponister – Bent Sørensen, Lotta Wennäkoski, Anna Thorvaldsdottir og Thomas Adès – opføres med fire mesterværker af Schubert. Det første bestillingsværk komponeret af Bent Sørensen opføres i Carnegie Hall i februar 2021 sammen med Schuberts kvartet i G-dur (D.887).

Den Danske Strygekvartet giver cirka 100 koncerter årligt på de væsentligste internationale koncertscener, bl.a. Wigmore Hall, Carnegie Hall og Berliner Philharmonie. Derudover arrangerer kvartetten klassiske koncerter i Danmark, bl.a. deres årlige DSQ Festival på 14. år, og siden 2016 har de kurateret koncertserien Series of Four. De er desuden ensemble in residence på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de bidrager til at forme fremtidens musikere.