7. november 2018

Noter Koncert 4

Arild Kvartetten

Johannes Søe Hansen, violin, Stine Hasbirk Brandt, bratsch, Ingemar Brantelid, cello, Klaus Tønshoff, klarinet, Sarah McClelland, violin

(Se program her)
Oplev medlemmer af Arild Kvartetten sammen med Sarah McClelland, violin og Klaus Tønshoff, klarinet, forene kræfterne i dette ensemble, hvor musikerskab på højeste niveau er kendetegnende for alle musikere. Virtuositet, passion, kammermusikalsk erfaring og spilleglæde er for Arild Kvartetten alle midler der tjener det samme formål: At lade musikken komme til udtryk, at bevæge og begejstre publikum og således levendegøre mesterværkerne.

I 2018 fejrede Arild Kvartetten sit 10-års jubilæum med Beethovens samlede strygekvartetter i en serie på i alt 18 koncerter. Arild Kvartetten har siden sin debut markeret sig blandt de førende danske kammerensembler og høstet mange roser for sin modne og noble spillestil. Kvartettens medlemmer er alle erfarne kammermusikere fra Det Kongelige Kapel og DR SymfoniOrkestret. Arild Kvartetten optræder jævnligt på den danske kammermusikscene, og har turneret i Brasilien, Grækenland, Skotland, Finland og Sverige.

I denne koncert må vi dog undvære Tobias Durholm pga. barsel. I stedet træder Sarah McClelland, violin, og Klaus Tønshoff, klarinet, ind i ensemblet, og der spilles bl.a. den smukke klarinetkvintet af Mozart.

Johannes Søe Hansen er 1. koncertmester i DR SymfoniOrkestret. Han har optrådt som solist, har en række anmelderroste CD-udgivelser bag sig, og giver kammermusik-recitals i det meste af verden. Johannes Søe Hansen er medlem af Copenhagen Classic og Stadler Kvintetten.
Stine Hasbirk Brandt 
er bratschist i DR SymfoniOrkestret. Hun vandt i 1998 P2’s kammermusikkonkurrence med Cailin Kvartetten, og i 2000 fik hun juryens specialpris ved den internationale bratschkonkurrence ”Maurice Vieux” i Paris. Stine er en efterspurgt solist og kammermusiker.
Ingemar Brantelid 
har, efter en karriere som solocellist i Det Kongelige Kapel, nu fuldt ud helliget sig kammermusikken. Han har turneret i Europa med ensembler som Salzburger Solisten, Copenhagen Classic og Arild Kvartetten.
Sarah McClelland, der spiller førsteviolin i DR Symfoniorkestret, blev hyldet med Fritz Buschs Mindelegat i 2017.

Klaus Tönshoff (født 1975) startede sin musikalske løbebane på klarinet i Tivoli-Garden, herefter studier på Det kgl. danske Musikkonservatorium i København hvor han afsluttede solistklassen i 2001. Klaus Tönshoff har siden august 1999 været ansat som klarinettist i DR SymfoniOrkesteret.