7. november 2018

Noter Koncert 3

Benita Haastrup Trio

Benita Haastrup Trio

Benita Haastrup Trio

(se koncertprogram her)

Den karismatiske musiker Benita Haastrup har vundet flere priser for sit levende og farverige trommespil, og hendes trio er en unik oplevelse af tre musikeres gnistrende virtuose sammenspil og spilleglæde !

Sammen med vibrafonisten Kaare Munkholm og kontrabassisten Jens Skou Olsen præsenterer trioen musik fra deres meget anmelderroste udgivelse – GOING NORTH (2017), der modtog 2 DMA nomineringer som årets bedste jazzudgivelse og  bedste kompositioner,  samt musik fra udgivelsen MØRKEFJELL (2018) og musik fra den helt nye udgivelse HVÆLV (2020).

Trioens musik er et originalt bud på ny nordisk kammerjazz  – inspireret af naturoplevelse og nordiske fortællinger.

Benita fortæller: “I januar 2015 fik vi mulighed for at turnere i Nordland. Vi oplevede bl.a. Lofoten, Vesterålen, Hamsuns Rike og mange andre fantastiske steder; og det blev blev starten på en omfattende turnévirksomhed i hele Norge. Mødet med den storslåede norske natur, de massive fjelde, de øde vidder, skumsprøjt fra Atlanterhavet i øjnene og stilheden i den smukke dybe Sognefjord – alle disse indtryk lever videre i os og blander sig i vores musik.”

Anmelderne skriver bl.a :

Jazzspecial : Benita spiller lige medrivende hvad enten det er med trommestikker, køller, med hænderne eller på klokkespil, og samspillet med Jens Skou Olsen og Kaare Munkholm er nærmest telepatisk –  æterisk, nærværende og udadvendt kammerjazz – Noget af den flotteste musik jeg længe har hørt.”

Salt Peanuts/Jan Granlie: “...det er Haastrup som hele tiden er den førende i musikken. Hun er en svært dyktig trommeslager og perkusjonist, og man kan fornemme hennes bakgrunn fra blant annet samarbeid med Marilyn Mazur i spillet. Musikken oser av tilbakelent og vakker natur – Anbefales !

Jazzblog/ Niels Overgård: “Alle numrene indeholder stærke stemninger.  Jens Skou Olsens melodiske basspil og Munkholms afstemte og tempererede vibrafonspil sættes i spil og udfordres af Haastrup. Hun står aldrig stille og skaber varm musik, inspireret af et koldt land. “