7. november 2018

Noter Koncert 3

Trio con BrioTrio con Brio (se koncertprogram her)

’Con brio’ betyder livligt, med energi, og der er ingen tvivl om, at trioen lever op til dette. Trio con Brio blev grundlagt i Wien i 1999 og består af tre centrale personer i dansk musikliv: Pianisten Jens Elvekjær, der er lektor på DKDM og også er en efterspurgt solist, violinisten Soo-Jin Hong, der er 1. koncertmester i DR Symfoniorkestret, og Soo-Kyung Hong, der er solocellist i DR Symfoniorkestret.

Trioen er igennem sin karriere blevet rost af publikum og presse, som i Frankfurter Allgemeine, der bed mærke i ’deres unikke klang og homogene fortolkninger’.

Det høje musikalske niveau, der kendetegner den, har resulteret i mange væsentlige priser. En af de mest værdifulde vandt Trio con Brio i USA i 2005: Kalichstein-Laredo-Robinson International Trio Award. Prisen tildeles kun hvert andet år og kun til en klavertrio i verdensklasse. Men også den nok mest prestigiøse europæiske pris, ARD i München, har trioen vundet.

Trio con Bro er internationalt efterspurgt og har en verdensomspændende turnéplan, alene i 2018/19 stod der Norge, Tyskland, USA, Korea, Frankrig og Storbritannien i kalenderen.

Trioens lyd er ikke bare sikret ved de tre gode musikeres håndværk, men også ved de førsteklasses instrumenter, de spiller på: Soo-Jin Hong spiller på en violin af Andrea Guarneri fra det 17. århundrede, Soo-Kyung Hong på en Grancino-cello fra same periode, og Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist og var som sådan med til at udvælge det Steinway Koncert-flygel, der står permanent i Dronningesalen, Den Sorte Diamant, i dag.

Trioen blev i 2015 blev udnævnt til DR P2 kunstnere, som den første klavertrio nogensinde.