7. november 2018

Noter Koncert 2

Anna Egholm og Jean-Sélim Abdelmoula
(se koncertprogram her)

Anna Egholm er på trods af sin unge alder allerede en meget aktiv violinist både i ind- og udland. Hun har optrådt som solist med blandt andre DR Symfoniorkestret, Bergen Filharmonikerne og Malmø Symfoniorkester og har deltaget i masterclasses med verdensberømte violinister. Efter to års studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Alexandre Zapolski, flyttede Anna til Schweiz i 2016, hvor hun sidenhen har fortsat sine studier hos Svetlana Makarova på Haute École de Musique i Lausanne. Anna har vundet flere danske og nordiske konkurrencer, som Jacob Gades violinkonkurrence, De Unges Konsert i Bergen, Øresund Solist, Berlingske Tidendes Musikkonkurrence og Spil for livet. I november 2017 fik hun første- og publikumsprisen i den internationale Ginette Neveu konkurrence i Avignon, Frankrig, og i løbet af denne sommer deltog hun i yderligere to internationale violinkonkurrencer i henholdsvis Frankrig og Belgien og vandt 2. pris ved begge konkurrencer. Derudover har den unge violinist modtaget adskillige legater, såsom Copenhagen Summer Festivals Talentpris, Jacob Gades Legat, Van Hauen Legatet og senest et af Sonnings Talent Legater.

Anna spiller til dagligt på en Gaglianoviolin fra 1763, som er blevet udlånt til hende af Augustinusfonden.

 

Jean-Sélim Abdelmoula

Jean-Sélim Abdelmoula er midt i en forbløffende karriere som både pianist og komponist.

New York Times skrev om ham, at han er ”en helt ualmindelig poetisk musiker” og András Schiff har udtalt at han er ”en fornem pianist med stor følsomhed og fantasirigdom”.

Den schweizisk fødte Jean-Sélim er støttet af adskillige internationale fonde, deriblandt Leenards Foundation, Fritz Bach Foundation, the Rotary Club, and the Denereaz Foundation.

Han har spillet i bl.a. Wigmore Hall, Carnegie Hall og Barbican Hall. Hans kompositioner bliver spillet af nogle af verdens mest kendte musikere og ensembler, deriblandt Heinz Holliger og Antje Weithaas.

Jean-Sélim har vundet talrige priser både som pianist og komponist, bl.a. Edvard Grieg Prisen i Oslo. Han studerer for tiden på konservatoriet i Lausanne – ligesom Anna – og er netop blevet optaget på Kronberg Academy, Tyskland, som er et af Europas mest prestigefyldte steder at studere. Her bliver han studerende hos Sir András Schiff, som også har udvalgt ham til at give koncertturnéer i hele Europa.