7. november 2018

Noter Koncert 1

Oslo Strygekvartet (se program her)

Oslo Strygekvartets ry som en af de mest alsidige strygekvartetter har siden begyndelsen i 1991 været forbundet med højt kunstnerisk niveau og integritet. Ensemblets koncerter og CD-udgivelser har som regel fået en overstrømmende modtagelse fra publikum og anmeldere (bl.a. Kritikerprisen 1999 og Spillemandsprisen 2013) og det særlige slægtskab med Beethoven har resulteret i skelsættende opførelser af alle hans kvartetter, i Oslo både i halvfemserne, under kvartettens festival Beethovenkoden i 2006 og senest i jubilæumssæsonen 2016/17.

Centrale klassiske nulevende komponister programsættes overfor musik i alle mulige andre genrer, og unikke versioner af f.eks. Peer Gynt og Tosca gør alle forventninger, om hvad en kvartet kan og ikke kan, grundig til skamme.

Kvartetten har spillet regelmæssigt på mange vigtige scener som Wigmore Hall, Carnegie Hall, Dortmund Streichquartett-Festival, Canary Islands Music Festival, osv. Men kvartetten trives lige godt i de små rum, hvor kammermusikken oprindelig hører hjemme, og huskoncerten er ofte Oslo Strygekvartets vigtigste forum, når publikum skal udfordres.

Oslo Strygekvartet består af Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk, violin, Magnus Boye Hansen, bratsch, og Øystein Sonstad, cello. De spiller alle på fremragende italienske instrumenter generøst udlånt af Dextra Musica.