Noter om de medvirkende

Jonathan Swensen Elias Holm

Jonathan Swensen (t.v.) og Elias Holm (t.h.)

Jonathan Algot Swensen

Jonathan Swensen (Født den 27. september, 1996), har startet sin kandidat i år på Norges Musikhøjskole, hos den anerkendte musiker og professor, Torleif Thedéen. Inden da har han studeret med Professor Niels Ullner, Professor Mats Rondin, og sluttede sin Bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Toke Møldrup i foråret 2017.

 Han er blevet rost for sin ”musikalske dedikation, passion og umiddelbarhed” af P2 radiokanalen, og har allerede vundet flere konkurrencer, den seneste værende den Danske Strygerkonkurrence 2016. I 2016 modtog han også P2s talentpris, og i 2017, Sonnings Talentpris.

Jonathan havde sin debut med et professionelt orkester i marts 2017, hvor han spillede Elgar cellokoncert med Portos Nationale Symfoniorkester, i Portugal. Siden da har han haft flere koncerter som solist med orkester, og flere i fremtiden, bl.a. med Granadas Kammerorkester, Venice Stat Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester.

Jonathan har spillet i mange af festivalerne i Danmark og udlandet, bl.a. Schubertiaden, Copenhagen Summerfestival, Fejø Kammermusikfestival, Kerteminde Kammermusikfestival, Baastad Musikfestival, og Hindsgavl sommerfestival.

Han har også modtaget Guld- og Talentpris i Berlingskes Klassiske Konkurrence, modtaget Jacob Gades Talentpris og 1. pris i Stockholms Internationale Musikkonkurrence. Han har spillet kammermusik sammen med bl.a. musikere fra Trio con Brio og den Danske Strygekvartet.

Til sommer skal Jonathan spille i en række sekstet-koncerter til diverse festivaler, bl.a. Hindsgavl Sommerfestival, og Copenhagen Summerfestival, med de bedste unge nordiske klassiske musikere, til tourné i Kina og spille solocello. Udover det skal han spille koncerter på diverse festivaller med hans duo partner Elias Holm.

Elias Holm

Elias Holm (f. 1996) begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider. I perioden 2008-2013 studerede han hos Pianist og tidl. Docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium; Tove Lønskov. Fra 2013-2015 studerede Elias på Bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Prof. Amalie Malling.

I februar 2015 bestod Elias optagelsesprøven på Universität der Künste i Berlin og startede på en ny Bacheloruddannelse hos den verdenskendte klaverprofessor Prof. Klaus Hellwig.

Han har modtaget privatundervisning i klaverteknik hos pianist og professor ved Piano Academy Lake Como; Prof. Laurent Boullet i Berlin.

Elias har vundet flere danske konkurrencer, herunder Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Den Danske Steinway Festival, og modtog Grand Prix i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen i 2013.

Deltog i 2014, som repræsentant for Danmark, i 'New Names' International Festival for Young Musician-Performers i Armenien, hvor han optrådte både med soloprogram og som solist i Mozarts c mol-koncert med Armenian Philharmonic Orchestra. Senere i 2014 repræsenterede han Danmark i den internationale Steinway Festival i Hamburg.

Elias har de seneste år spillet et større antal solo - og kammermusik-koncerter i Danmark, bl.a. på Copenhagen Summer Festival, Hindsgavl Festival og Schubertiaden i Roskilde. Elias’ tidligere og nuværende kammermusikpartnere inkluderer bl.a. Cellist Jonathan Swensen, 1. Klarinettist i Cph Phil; Giovanni Punzi og Jonas Lyskjær Frølund.

Elias har modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. et nyt Steinwayflygel fra Augustinus Fonden til låns under studietiden og det eftertragtede Sonning Legat. Han har deltaget i flere masterclasses med bl.a. Murray McLachlan, Per Tengstrand, Eugen Indjic, Mikhail Voskresensky, Vera Nossina, Veronika Vitaite, Eugen Indjic, Ferenc Rados og Alexandra Zvirblyte.